fredag 12 augusti 2011

Vickis vintage butik - Isabel Wolff


Efter sin väns tragiska bortgång förverkligar Vicki sin dröm, att öppna en vintage-butik. Hon älskar gamla kläder och att fascineras och fantisera runt deras historia och de människor som burit dem tidigare. När hon träffar mrs Bell, en gammal dam som vill sälja sin klädsamling förutom ett speciellt plagg, en blå barnkappa, blir det en vändpunkt för de båda. Skuggor ifrån det förflutna rörs upp. Samtidigt så händer det mycket i butiken och Vickis privata liv för övrigt. Vi får följa några av de kläder som finns i butiken och de kunder som köper dem.

Det här fungerar perfekt som tidsfördriv och paus mellan mer "komplicerade" böcker. Det går fort att läsa och det är en bok som gör en glad, trots sorgliga inslag. Karaktärerna är kanske inte speciellt djupa, men det fungerar bra ändå, och man känner för dem trots allt. Miljön och kläderna är fascinerande, även för mig som inte är speciellt modeintresserad.

4 kommentarer:

 1. Blir jag sugen på Chick-lit igen (just nu inte alls sugen sen jag läste änglar av marian keyes) så blir det nog den =)

  SvaraRadera
 2. Hur kom det sig att du började läsa den?

  SvaraRadera
 3. Miriam: Blir du sugen på att läsa det igen så funkar den nog bra, lagom lättsmält

  Martin: Kände att jag ville ha något lättläst och hade den stående i bokhyllan...

  SvaraRadera
 4. Hej, du vann Kings Different seasons i min utlottning. Jag har mailat dig, maila tillbaka din adress till mig så skickar jag boken :)

  SvaraRadera