måndag 14 augusti 2017

Uppsamlingsinlägg


Jag ligger långt efter med recensioner här på bloggen och har varken tid eller ork att ta ikapp det. Så tänkte att jag kör ett uppsamlingsinlägg nu med lästa böcker under året och slutet av förra året, som jag känner att jag vill nämna något om.

The Only Pirate At the Party

Gillar Lindsey Stirling (kolla in hennes youtubevideos om ni missat dem!) och var faktiskt väldigt intressant att läsa hennes självbiografi, även om det känns konstigt att hon skrivit den redan (hon är trots allt bara året äldre än mig!). Hade svårt för kapitlet om hennes missionerande (mest för att jag som ateist har svårt för själva grundidén att försöka omvända folk), men i övrigt bra.

Half Lost

En passande avslutning på en ganska mörk serie. Uppslitande på många sätt och en del av mig önskar att det kunnat sluta annorlunda.

The Long Way to a Small Angry Planet

Älskade den här boken och det fanns något väldigt mysigt över det hela. Skeppsbestättningen blev verkligen som en stor familj och det flöt på i lagom tempo. Inte speciellt snabbt men samtidigt blev det heller aldrig tråkigt. Hade velat se mer av dem men tror nästa bok handlar om andra karaktärer.

Prince Lestat samt Prince Lestat & Atlantis

Jag älskade The Vampire Chronicles som tonåring och Prince Lestat var ett kärt återseende på många sätt. Efterföljande bok var dock något av en katastrof och jag förstod inte alls meningen med den.

Shadows of Self

Tog lite tid för mig att komma igenom boken, men inte för att den var dålig. Jag gillade den mycket faktiskt och slutet var väldigt överraskande. Får hoppas nästa bok i serien är lika bra, när jag nu får för mig att läsa den.

Doomsday Book

Älskade den här, även om den var mörkare än vad jag trodde den skulle vara (tidigare böcker av Connie Willis jag läst var inte alls så mörka).

1 kommentar:

  1. "The Long Way to a Small Angry Planet" är jag nyfiken på. :)

    SvaraRadera