söndag 22 april 2012

Tre korta om tre lästa böcker


Har inte tid att skriva ihop några längre recensioner, så får bli tre korta på de senast lästa böckerna:

Den 4:e paralellen: Lasarusfenomenet - Kjetil Johnsen
Emma vaknar upp ur en koma och inser att allt förändrats, hennes bror är stum, hennes föräldrar har dött och hennes farbror beter sig underligt. Hon har svårt att skilja drömmar och verklighet åt, och undrar vad som egentligen hände vid den hemska bilolyckan? Hade den något med hennes pappas arbete på militärbasen i Nevadaöknen att göra?

Positivt överraskad av boken, även om Emma bitvis blir en aning enerverande. Slutade när det var som bäst, så ska bli spännande att läsa fortsättningen nån gång i framtiden.

Revolt - Suzanne Collin
Sista delen i Hungerspelstrilogin. Älskar boken, ända fram till sista kapitlet (för att inte tala om epilogen) vilket drar ner boken. Ibland är det faktiskt bättre att lämna vissa saker öppna, man behöver inte berätta allt. Synd på en bra bok och serie för övrigt.

Uglies - Scott Westerfeld
Tally ska snart fylla 16 och få genomgå operationen som ska göra henne vacker, och hon kan knappt vänta, så länge som hon sett fram emot det här. Efter operationen kommer hon att få flytta in tillsammans med en massa andra ungdomar, vars enda jobb är att ha så kul som möjligt. Tallys vän Shay är däremot inte helt såld på idén och när hon rymmer till världen utanför, så ställs Tally inför ett val, leta reda på sin vän eller förbli ful för alltid.

Helt okej boken, även om det hela känns lite barnsligt och förutsägbart bitvis. Men den har sina bra stunden, så ser fram emot att läsa fortsättningen nån gång.

Kommer under tio veckor att göra praktik under dagarna och plugga heltid samtidigt, så kommer varken ha så mycket tid att läsa eller blogga, så blir nog tyst här ett tag framöver. Hoppas jag kan återkomma till sommaren på allvar, men ska förhoppningsvis få några inlägg skrivna under tiden...

2 kommentarer:

  1. Ah, Lasarusfenomenet har jag spanat nyfiket på ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart läsvärd, även om huvudpersonen är en aning barnslig

      Radera