söndag 30 december 2012

Hänt i december


Hittills tre böcker lästa:

Cold Magic består av en del steampunk/alternativhistoria och en del fantasy. Föräldralösa Cat växer upp hos sin kusin. Efter att hon blir bortgift med en magiker rämnar hennes världsbild och allt hon trodde visade sig veta visar sig vara fel. Bra bok, ganska högt tempo genom hela boken, och många vändningar som jag inte förutsett. Cat och hennes kusin Bee är bra karaktärer att följa, och har ett starkt band emellan sig, vilket tydligt styr deras handlingar. Ska bli spännande att se vad som händer med historien i nästa bok sedan.


Pattern var månadens läsprojekt, och en fortsättning på Shadow, om en man som tappat minnet. Börjar inte alltför bra, historien känns rätt händelselös och seg större delen av boken, men det tar sig mot slutet. Så kommer nog att läsa sista boken också för att få se hur det hela slutar.Seeds of Earth, science fiction. I ett sista desperat försök skickar jorden ut tre koloniseringsskepp i rymden efter att ha blivit anfallna av en till synes oövervinnerlig fiende. Ett av skeppen kommer till planeten Darien, länge lever de isolerade men till sist så upptäcks de av omvärlden och vi får följa vad som då händer, då många verkar vara intresserade av planeten av olika anledningar. Helt okej bok, även om det finns en klar uppdelning i vilka som är goda respektive onda. Hoppar mellan många olika karaktärer vilket gör att vi förflyttar oss mellan olika platser i rymden och får lite olika perspektiv på saker och ting.

Inte blivit så mycket läst i jul, mest umgåtts med familjen. Blev i alla fall lite böcker i julklapp:
- Tankeläsaren - Kristin Cashore
- Chanslös - Gail Carriger
- The Orphaned Worlds - Michael Cobley

Köpte även The Ascendant Stars när jag besökte en bokhandel strax efter jul. Släpat med mig en del böcker hemifrån över jul också, så saknar inte direkt något att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar