tisdag 10 september 2013

Kort om tre


Throne of Glass: en fängslad lönnmördare får en andra chans genom att bli prinsens representant i en tävling på liv och död. Priset är att få bli kungens lönnmördare, arbeta åt honom under ett visst antal år och sedan återvinna sin frihet. Tycker idén var intressant men gillar inte utförandet. Har svårt för huvudpersonen, Celaena, som beter sig omoget och bortskämt och med fokus på fel saker. Förväntar mig så mycket mer av en ökänd lönnmördare än det här, det känns inte trovärdigt. Så, tyvärr inget för mig.


Pretties: fortsättningen på Uglies, om ett samhälle där man genomgång en operation
för att bli vacker när man fyller 16. Tyckte den var bättre än Uglies, gillar att se samhället från andra sidan och Tallys kamp för att hitta tillbaka till den hon var innan hon genomgick operationen. Känns mindre barnslig än förra boken vilket är positivt.

2312: framtidsvision då planeterna i vårt solsystem har befolkats och livslängden kraftig förlängts. Ett dödsfall  och personlig tragedi för en av våra huvudpersoner Swan blir katalysator för ett antal händelser som förändrar historiens gång. Gillade det inte alls, avskydde Swan som karaktär, tyckte hon var otroligt enerverande och gnällig och tyckte historien var tråkig och seg, det kändes inte som det hände så mycket. Trodde det skulle varit mycket bättre. Ångrar att jag började läsa den, och fick för mig att jag borde läsa klart den när jag väl börjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar