tisdag 10 december 2013

Kort om The Well of Ascension samt Irregulars


The Well of Ascension är fortsättningen på The Final Empire som jag gillade, även om det inte var någon favorit det heller. Gillar The Well of Ascension, speciellt hur verklighetstroget scenariot känns, allt blir inte perfekt bara för att man vunnit första slaget. Bitvis känns det nästan för mörkt dock, det är lite för mycket katastrofer staplade på varandra, men för det mesta funkar det. Gillar karaktärerna och deras karaktärsutveckling, Vin och Elend växer verkligen i mina ögon. Hade verkligen ingen aning om hur det skulle gå, och ska bli spännande att läsa sista boken i serien och se hur allt slutar.

Irregulars utspelar sig i en värld där andra världar befolkade med alver, demoner etc existerar, men i det fördolda och det finns en speciell internationell polisstyrka som utreder brott begångna som har med dessa andra världar och varelser att göra och ser till att allmänheten är säker från detta och från vetskapen om dessas existens. Vi får följa fyra personer under fyra fall, från fyra olika synvinklar som också är fyra olika kärlekshistorier. Jag gillar verkligen det här, älskar den värld man har byggt upp och de varelser som befolkar den, och gillar verkligen de olika karaktärerna. Önskar att det fanns mer att läsa, för jag vill utforska världen vidare.

3 kommentarer:

 1. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok - Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Ambassadören finns tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Tack för erbjudet, men är inte intresserad. Mvh Evelina

   Radera
 2. OK, ha det så gott / Björn

  SvaraRadera