tisdag 9 december 2014

Läst


Night Film - En mytomspunnen skräckfilmsregissör. En självmord som kanske inte är ett självmord. En journalist med förlorad karriär som försöker på nytt. Jag älskar mörkret och mystiken som omger Cordova, Scotts fanatiska sökanden efter svar och skräcken som lyser igenom. Vad händer egentligen med alla som arbetar för honom? Fullt av trasiga karaktärer, frågorna som ställs och det grundläggande mänskliga behovet av att bli skrämd. De interaktiva momenten (appen) tillför en extra dimension till berättelsen, gör den än mer levande.

Among Others - En uppväxtskildring, kärleken till böcker och ett stillsamt inslag av magi. Faller mig inte i smaken, men kanske mest beror på mig allmänna motvilja mot uppväxtskildringar. Kanske ligger min egen tonårsperiod ännu för nära i tiden för att jag ska kunna se bakåt med något annat än motvilja.

Judas barn - En vampyrhistoria som lovar mycket men inte levererar. Hade önskat en skildring av hur huvudpersonen rör sig genom historien och upplever hur samhället förändras, men det är inte det jag får. Känner mest att jag har läst det förut.

Högre än alla himlar - Första delen i en trilogi om ett kompisgäng liv under 00-talet. Börjar väldigt lovande, gillar verkligen det här, det lite lugnare tempot, och deras vardagsliv mot bakgrund av de större världshändelserna som jag minns så väl från min uppväxt men från ett annat perspektiv. Ser fram emot att läsa nästa del.

Ön - Förstår mig bara inte på den. För långt ifrån min egen livssituation kanske? Osympatiska karaktärer och en historia som inte intresserar mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar