måndag 25 april 2016

Kort om tre: irriterande ungdom, onda bilar och en mardröms färjefärd


Klassisk episk fantasy med en uppväxt historia (pojken som inte vet något om sina föräldrar men får vara med om en massa äventyr) samt politiska intriger med två bröder som ställs mot varandra och en ondska som växer i styrka i det kalla norden. Gillar delar av det och världsbygget är fascinerande, men betyget dras ner väldigt av vår huvudperson Simon som är väldigt irriterande. Korkad, tanklös och allmänt jobbig. Nästa lika illa som Clary, men inte riktigt på den nivån. Gillar mest de delar där vi får följa andra personer. Ganska seg historia också, det tar tid innan det kommer igång på riktigt, och alldeles för mycket tid ägnas åt Simons uppväxt. Kommer nog ändå läsa fortsättningen vid tillfälle för att se hur det går.

En bok om personer som kan lite mer än vanliga människor. En kvinna vars bokstavsbrickor svarar på frågor åt henne, en flicka som kan hitta vad som helst när hon cyklar med sin cykel över en bro som inte finns och en ond man i en ond bil som kidnappar barn. Föll mig inte riktigt i smaken, men det var nog mest att det inte är en bok som riktigt passar mig. För det är inte dåligt för den delen, helt enkelt inte riktigt min grej. Trots det ganska spännande läsning.

Svensk skräck som utspelar sig på en finlandsfärja som börjar bli till åren och inte har det bästa ryktet om sig. Gillade den här boken och främst har det att göra med att karaktärerna är bra beskrivna vilket göra att man bryr sig om dem och hur det går för dem. Det är det som stannar kvar efteråt hos mig, tanken på dem och hur det kunde ha gått för dem om de inte hade valt att åka färja just den dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar