lördag 20 augusti 2016

Kort om två: Mer av Cassandra Clare


That was what humans did. They left one another messages thorugh time. Like reaching out a hand through time, and thrusting in a phantom hoped-for hand to catch yours. (s.47 TBC)

The Bane Chronicles handlar om Magnus Bane (Alex creepy boyfriend från The Mortal Instruments). I ett gäng sammanhållna noveller får vi lära känna honom bättre och även flera av bikaraktärerna från den serien och från The Infernal Devices, en del är bättre än andra och karaktäriseringen av Magnus känns bitvis ojämn. Magnus är en intressant karaktär så jag har inget emot att läsa om honom, men hade tyckte bättre om honom om han hade haft bättre förstånd än att bli tillsammans med en 17-åring (och förstår fortfarande inte vad Magnus ser i Alex).

The Shadowhunter's Codex är upplagd som en skolbok, kombinerad historia och information om de demoner som finns i världen och varför shadowhunters är som de är. Jag gillade denna, och den lättades upp en hel del av de "kommentarer" som Jace, Clary och Simon har lämnat i marginalern. Shadowhunterssläktet är långtifrån genomgoda och det läggs fram på ett bra sätt i den här boken, de problem som finns och som anas i tidigare böcker tas här upp och belyses. Funkar bra som fördjupning om man läst de andra böckerna och vill ha mer information om världsbygget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar