onsdag 23 februari 2011

Senaste tre lästa böckerna


Kulor, cash & kosing: Konsten att få ut mer av dina pengar - Mathias Andersson och Charlie Söderberg. Grundkurs i att få koll på sin privatekonomi. Inget särskilt mycket nytt för min del (som sett varenda avsnitt av lyxfällan och gjort och följt (mer eller mindre iaf) min egen budget de senaste tre åren). Funkar kanske bra för nån som är helt ny på området. Lättläst och hyfsat informativ. Lite nytt är det även för mig, lite om pensionsplaceringar och aktier, men samtidigt inte tillräckligt mycket.


Gilla läget: Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande -
Barbara Ehrenreich. Fokus ligger främst på USA och dess kultur med positivt tänkande. Intressant, i en värld där det ska ses som en "möjlighet" att få bröstcancer eller bli uppsagd från sitt jobb. Och där en negativ attityd är skäl nog för avsked. Känns inte riktigt som vi är där än i Sverige (som tur är), men efter att ha läst det här undrar jag lite över jobbcoachernas funktion, är dock inte så insatt i vad det faktiskt är de gör. Intressant och tankeväckande. Och nåt man blir smått arg av att läsa.

Där ingen skulle tro att någon kunde bo - Oddgeir Bruaset & Tor Sivertstøl. Baserad på en populär tv-serie i Norge (som även sänts i Sverige). Om människor som bor på ensliga och i många fall ogästvänliga platser. Full av foton på underbart vacker natur och fascinerande människoöden. En bok man blir riktigt var inombords av att läsa, samtidigt som man blir lite sorgsen över alla gårdar och bostäder som överges när folk flyttar in till städerna.

4 kommentarer:

 1. Gilla läget verkar så intressant. Måste läsa den någon gång.

  SvaraRadera
 2. Tycker jag du ska ta och göra, den är verkligen intressant och tankeväckande

  SvaraRadera
 3. kul att du gillade Gilla läget. Jag har skrivit en fantasyroman på temat. Kanske kunde vara av intresse.
  Recension finns exempelvis här:
  http://www.catahya.net/litteratur/recensioner.asp?id=981

  SvaraRadera
 4. Får ta och kika på det

  SvaraRadera