måndag 24 september 2012

En cirkus av drömmar


The circus arrives without warning. No announcements precede it, no paper notices on downtown posts and billboards , no mentions or advertisements in local newspapers. It is simply there, when yeasterday it was not. 

Erin Morgensterns The Night Circus beskrivs kan kortfattat beskrivas med ordet: magisk. Vår arena är Le Cirque des Rêves, en kringresande cirkus, uppbyggd av flera tält som besökarna kan besök och endast öppen mellan solnedgång och soluppgång. Det är också arenan för ett vad, eller en tävling, där då motstående sidor med varsin representant gör upp.

The Night Circus är utan tvekan en av de bästa böcker jag har läst Magisk från första sidan, poetisk och vacker, men likväl med en spännande och medryckande historia. Jag älskar det svartvita temat, inslagen av rött, alla karaktärerna inom cirkusen stängsel och likväl de utanför. De enda som jag inte älskar, är de två opponenterna, de som initierat det hela, de som leker med människoliv för sitt eget nöjes skull, men samtidigt är det skickligt gjort. Ondska är ibland bara att vara likgiltiga för sina medmänniskors öden. Morgenstern lyckas skapa något som känns unikt och nyskapande, från magins uppbyggande, till integreringen i verkligheten, hur större delen av omvärlden tror att magi inte finns. Kort sagt så älskar jag det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar