lördag 3 augusti 2013

Ett kärt återseende: Kaylin Neya


 

Det var verkligen fantastiskt att få återvända till Michelle Sagaras fantasyvärld och få mer inblickar i de olika raserna och lära känna karaktärerna närmare.

I Cast in Courlight står Barrani i centrum, vi får lära oss mer om dem och deras värld och kommer samtidigt Lord Nightshade närmare. Bandet mellan Kaylin och Severn stärks, samtidigt som Severn tillåts bli mer mänsklig. Jag älskar deras relation, en stark vänskap som än så länga är bara just det, utan några uppenbara romantiska undertoner. Lord Nightshade är dock min favoritkaraktär, och hans relation med Kaylin något så osäkert men samtidigt spännande. Det är uppenbart att han inte är en god person som så, men jag gillar honom ändå. Deras relation påminner mig bitvis om Anitas och Jean-Claudes relation i de första Anita Blake-romanerna. Att han förutsätter att hon är stark och kan klara sig själv och dessutom medvetet ser till att hon hamnar i farliga situationer.

I Cast in Secret är det istället Tha'alani som står i centrum och stadens undergång. Är inte riktigt lika förtjust i den här som Cast in Courtlight, men det är ändå intressant att få lära känna Tha'alani närmare och se hur Kaylin går från avsky till förståelse för dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar