onsdag 2 december 2015

Kort om fyra svenska böckerAmatka - Människorna lever i en värld där orden formar verkligheten och det är en daglig kamp för att överleva. Gillade början på det hela, den klaustrofobiska stämningen och rutinerna som känns sovjetiska, ett samhälle där alla vet sin plats. Hade dock svårt för huvudpersonen Vanja och har också svårt när världen blir så främmande, det blir helt enkelt för konstigt för mig.

En sekund i taget - Hedvigs hela familj har dött i en mystisk sjukdom och hon vet inte om det finns fler människor kvar i världen. Hon lämnar lägenheten där de bott och beger sig till en närbelägen gård, där hon försöker överleva. Gillade denna, även om det inte händer jättemycket så är det en bra beskrivning av Hedvig, hennes tankar och känslor om det som hänt och svårigheterna hon ställs inför. Möjligen kändes den något kort, men det finns fler böcker i serien.

Han åt mitt hjärta - Varulvar i svensk miljö. Spännande grepp och kul att det finns miljöer en känner igen sig i. I odelat förtjust i karaktärerna men historien är spännande och över det hela ligger hela tiden en känsla av att det aldrig kan sluta bra.

Midvintermörker - Sverige invaderas av Ryssland. Skrämmande och aktuellt och med tanke på utvecklingen så känns scenariot tyvärr inte alltför avlägset. Spännande att läsa, även om det ibland blir lite väl mycket militära termer. Tyvärr lämnar boken mig med en besk eftersmak p g a författarens åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar