tisdag 1 december 2015

Seveneves - Neal Stephenson


Månen sprängs och detta blir startskottet på jordens undergång. I kapplöpning mot tiden måste nu mänskligheten förbereda sig för ett liv i rymden i tusentals år, innan jordytan återigen blir beboelig.

Två tredjedelar av boken gillade jag riktigt mycket. Det var spännande att läsa om och att få följa hur det skulle gå för de olika karaktärerna och hur mycket som skulle hinna göras klart innan det var för sent. Även de politiska förvecklingarna och hur det påverkade de på rymdstationen var intressant. Ibland blev det kanske lite väl tekniskt, men för det mesta gick det att bortse från det och skumma igenom de bitarna för att komma tillbaka till det som var intressant.

Den sista tredjedelen var inte alls i min smak dock. Vi gör ett hopp i tiden och byter karaktärer. Historien blir här bara rörig och känns meningslös, och jag bryr mig inte speciellt mycket om karaktärerna, de är bara streckgubbar på ett papper utan påtagligt innehåll. Det hade blivit så mycket bättre om boken bara hade slutat efter två tredjedelar och skippat det här sista dravlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar