fredag 17 september 2010

Beautiful BloggerHar fått en award ifrån Boktradition, en av de bokbloggar jag följer. Tackar så mycket, alltid skönt att veta att det finns någon som uppskattar det man skriver. Regler enligt följande:

Efter att awarden har tagits emot gäller följande:
kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
tacka och länka till den som nominerade dig
nominera sju andra bloggare och länka till dem
berätta sju intressanta saker om dig själv

Då utmärkelsen har cirkulerat i bokbloggvärlden ett tag, har många av mina favoriter redan fått den, men har försökt välja ut sådana som så vitt jag sett inte har fått den. Så, sju bloggar jag gillar:

Bokmalande skriver mycket om fantasy, men även andra böcker får plats.
Theresans är den bokblogg som jag följt längst. Vi har inte direkt samma smak när det gäller böcker, men det är alltid kul att läsa om de böcker hon läst, och kanske bli sugen på att läsa en bok jag i vanliga fall aldrig skulle ha funderat över.
Hyllan, som utöver recensioner även har bilder på annorlunda bokhyllor, vilket jag uppskattar, och intressanta citat.
Bokmalans liv och läsande blandar välskrivna recensioner (som den här) med andra bokrelaterade inlägg.
Min bokblogg läser (och lyssnar) på en salig blandning av böcker och har ett välutvecklat betygssystem.
Matildas läshörna en tjej som har välskrivna recensioner, särskilt med tanke på sin unga ålder och som verkar ha bra smak när det gäller böcker.
Arga bibliotekstanten är inte en bokblogg som så, utan en blogg om arbetet på ett bibliotek och alla underliga personer som hon träffar på. Otroligt underhållande.

Sju saker om mig:

1) En av de platser jag skulle vilja besöka är New Orléans, p.g.a. hur Anne Rice beskrivit platsen i sina vampyrböcker.
2) Jag bodde i Luleå från aug-07 till juni-08. Under den perioden lånade jag inte en enda bok, varken på univesitetsbiblioteket, eller stadsbiblioteket. Jag skaffade mig inte ens lånekort.
3) Jag har svårt för att lyssna på ljudböcker, blir i regel rastlös och vill hellre läsa själv.
4) En av de bästa känslor som finns är att komma hem och packa om de böcker man har köpt/lånat och bara stapla dem i en hög. Ju fler desto bättre.
5) Jag tror att min läsintresse kommer från mina föräldrar, som i perioder är storläsare (framför allt under sina semestrar dock). Dock delar vi inte riktigt boksmak, pappa läser främst thrillers, men även en del science fiction och mamma mycket historiska romaner, om faraonernas egypten eller romarriket, men även en del deckare.
6) Mitt läsande går mycket i perioder, och bland de perioder jag läser mest är tentaperioder, när jag egentligen borde plugga. Men hittills har jag lyckats klara alla tentor ändå.
7) Om jag av någon anledning åkte utomlands och bara fick ta med mig två böcker skulle det bli Jane Eyre (Charlotte Brontë) och Det ondas blommor (Charles Baudelaire).

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du såg den :) Jag har varit dålig på att kommentera men brukar titta in och läsa, och gillar verkligen dina inlägg. Du verkar ha väldigt bra boksmak!

    SvaraRadera
  2. Hehe, jag såg inte detta inlägg förrän nu! Tack, kära bokbloggarkollega! Jag gillar din blogg också. =)

    SvaraRadera