tisdag 2 november 2010

Blood Price - Tanya HuffEfter att ha slutat som polis jobbar Vicki Nelson numera som privatdetektiv. Men efter att ha blivit första person på en brottsplats där ett brutalt mord har skett, blir hon återigen involverad i något som främst kan betecknas som polisarbete. Om det inte var för att mordet, och efterföljande liknande mord verkar ha utförts av någon som är mer än mänsklig. Tidningarna skriker vampyr, och även om Vicki först avfärdar det hela som absurt, börjar hon fundera.

Henry Fitzroy, oäkta son till Henry VIII och femhundraårig vampyr, misstänker att morden begåtts av någon annan av hans sort. Han inser att han måste se till att de upphör, även om den moderna människan inte tror på vampyrer, så krävs det inte mycket för att ändra på den saken, och för människor att komma springande med facklor och pålar i händerna. Så för sin egen säkerhets skull är det bäst att han hittar mördaren, och det fort.

Det här är en helt okej bok, som inte lämnar mer än ett något ljummet intryck. Karaktärerna är intressanta, även om jag inte riktigt känner att jag kommer dem inpå livet. Det saknas något i boken, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Annars är det skönt att läsa om en hjältinna, som inte är helt igenom stark, utan har sina svagheter, både i form av personlighetsdrag och fysiska svagheter. Och en vampyr som även om han är starkare och snabbare än en människa, fortfarande på något vis är mänsklig och långt ifrån odödlig. Det är möjligt att jag kommer läsa de efterföljande delarna, men de står inte högst på min lista. Men ett trevligt tidsfördriv har det ändå varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar