söndag 19 augusti 2012

Cast in Shadow - Michelle Sagara


För sju år sedan flydde Kaylin från Nightshade, fattigdomen, hopplösheten och morden på barnen som skedde där. Sedan dess så har hon blivit en Hawk, del av den sammanslutning som upprätthåller lag och ordning i staden Elantra, där människor lever långsides med de bevingande Aerians, de klo- och pälsförsedda Leontinerna och de odödliga Barrani. Men när barn återigen börjar dö på liknande sätt som tidigare, och med samma märken på kroppen som pryder Kaylin, så blir hon tvingad att återvända för att ta reda på vad som händer, och vem som ligger bakom, för att kunna stoppa dem.

Det här kan vara en ny favoritserie, att döma av första boken i alla fall. Jag gillar världen den utspelar sig i, med dessa olika varelser som lever sida vid sida och stadsmiljön med de laglösa fieferna, såsom Nightshade, Kaylins födelseplats. Och jag gillar karaktärerna, Kaylin som är stark och självständig utan att samtidigt bli för bra eller för perfekt, utan ibland är impulsiv, känslosam och som aldrig kan komma i tid. Även bikaraktärerna är intressanta, även om vi inte alltid får veta så mycket om dem, i och med att vi ser dem genom Kaylins ögon. Severn, barndomsvännen som hon lämnade bakom sig när hon flydde Nightshade, den mystiska draken Tiamaris, Kaylins chef som verkar vara så mycket mer för henne än det, Marrin som driver barnhemmet och många fler.

Historien i sig är spännande och vi kastas rakt in i den från början, medan världen vi befinner oss i växer fram och förklaras allteftersom. Tempot är hela tiden högt och det blir aldrig tråkigt, och ju mer jag får veta om världen desto mer vill jag veta, det känns som det finns så mycket kvar att upptäcka. Ser verkligen fram emot att läsa nästa bok i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar