fredag 12 februari 2016

2 x brittiskt


"The body you are wearing used to be mine". En kvinna vaknar upp i en park i London, omgiven av döda människor som alla bär latexhandskar. Hon har inget minne av vem hon är, inte ens sitt eget namn, Myfanwy Thomas. Med hjälp av instruktioner som hennes tidigare jag lämnat efter sig måste hon nu försöka hitta dem som vill förstöra henne, innan det är för sent.

Gillade den här. Främst första delen var spännande innan vi fick svar på vem Myfanwy var och varför hon kunde göra det hon kan göra. Tempot blev sedan lite långsammare när vi fick veta det, men det var fortfarande intressant och läsa.

Irene jobbar för det mystiska biblioteket med att samla in unik litteratur från olika alternativ verkligheter. Nu har hon, tillsammans med nya assistent Kai, skickats till ett alternativt London, komplett med vampyrer, älvor och ångskepp, för att samla in en farlig bok. Men det visare sig att de inte är den enda som är ute efter boken och uppdraget visar sig bli farligare än vad någon hade förutsett.

Gillar den här världen som författaren byggt upp, och bara tanken på att vistas i biblioteket, där teknik inte funkar som det ska och omgiven av oändligt många böcker, de flesta unika. Även själva grejen med att kunna resa mellan alternativa världar låter spännande. Irene är en intressant karaktär, på inget sätt perfekt men bra på ett sätt som gör henne intressant. Det alternativa London och människorna hon möter där är intressanta att läsa om, och det ska bli spännande att läsa fortsättningen på det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar