tisdag 27 juli 2010

Ursäkta men din själ dog nyss - Danny WattinBenjamin Albert Bokenstein lever i en värld där yta är allt, genmanipulering vardagsmat och kändisars DNA finns tillgänglig för vem som än kan betala. Hans mamma vann Einsteins DNA i en tävling, och således är Benjamin smart, men tyvärr lämnar hans utseende mycket i övrigt att önska och ingen av tjejerna i hans närhet är intresserad av honom. När han möter överklassflickan Julia tar hans liv en oväntad vändning, inte nödvändigtvis åt det bättre hållet, och han kommer att ifrågasätta allt han tidigare trott på.

Det är en obehaglit värld Wattin målar upp, till viss del fullständigt bisarr, men på andra sätt mycket som påminner om en fullständigt möjlig framtid. Satir, men även en avspegling av vår samtid och med återspeglingar i historien.

Jag gillade inte Wattins förra bok, Vi ses i öknen, men det här faller mig dock i smaken. Visst blir det ibland kanske lite väl bisarrt, men det funkar i slutändan. Och även om man ler åt en del roliga saker, fastnar skrattet i slutändan i halsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar